Olympia turnster,Tine Geerligs, 2e van Noord-Holland !!

Olympia turnster,Tine Geerligs2e van Noord-Holland !! 

In Amsterdam werden zondag 7 April 2019 de Regio Noord-Holland kampioenschappen voor divisie 5 georganiseerd. Namens GV Olympia mochten Tine Geerligs en Merel Zoetelief hier aan meedoen. De deelnemende turnsters kwamen uit heel Noord-Holland en hebben zich moeten plaatsen in de voorwedstrijden van hun eigen rayon. 

Beide meiden turnen voor het eerst dit jaar bij de senioren divisie 5 en dan doorstromen naar de Regio is al super leuk.

Merel mocht de spits afbijten en startte bij Vloer. Ondanks dat zij nog niet geheel herstelt is van haar enkel blessure, liet zij een mooie oefening op muziek zien, die werd beloond met 9.150, de toont was gezet, er werd vrij streng gejureerdTine ging lekker, al haar eisen en verbindingen werden geteld wat haar een hoge score opleverde nml.10.950. 

Vervolgens Sprong, half in half uit voor Tine met een goede score van 11.000Merel deed het rustig aan, zij scoorde 8.900. 

Daarna Brug, Merel behaalde alle eisen, maar zonder afsprong scoorde zij 9.267Tine 1 eis minder, maar wel erg strak kreeg 11.100. 

In de tussenstand na drie onderdelen stond  Tine op de 3e plaats en Merel  op de 1 na laatste. Als laatste het onderdeel Balk, hier turnde Tine 10.400 en Merel 9.050. 

Met een puntentotaal van 43.450 is Tine 2e geworden van Noord- Holland, met deze score mag Tine deelnemen aan het Districtkampioenschap op 25-05-2019 in Amsterdam. Met een puntentotaal van 36.367 is Merel 32e van Noord-Holland geworden, wat niet voldoende is om verder door te stromen, maar wel een hele leuke ervaring rijker.  
Met dank aan de hulp van Emma tijdens deze wedstrijd, keerden wij heel tevreden weer terug naar Wieringerwaard.