Nieuws

Corona en lessen

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 3 november de regels omtrent corona aangescherpt. De aanscherping van de regels heeft deels effect op onze lessen. Gelukkig veranderen de regels voor het sporten van kinderen onder de 18 jaar niet. De lessen van de kinderen gaan dus gewoon door op dezelfde manier als tot nu toe.

Helaas hebben de nieuwe regels wel effect op onze lessen voor volwassenen.

De grootste aanpassing van de regels voor de sport is, dat de komende 2 weken (t/m 18 november) groepslessen voor sporters vanaf 18 jaar niet zijn toegestaan.

Vanuit de KNGU en NOC/NSF hebben we een definitie ontvangen met betrekking tot welke lessen vallen onder een groepsles. Met een groepsles wordt vanuit de overheid een les bedoeld met een algemene instructie aan iedereen tegelijk. Zolang er individuele instructies gegeven worden aan de sporters is het dus geen groepsles. Onze lessen vallen volgens deze definitie wel onder groepslessen.

Als gevolg hiervan zullen alle lessen voor volwassenen bij Olympia de komende 2 weken niet doorgaan.

Wij vinden sport een belangrijk goed, voor zowel het fysieke aspect als ook vanwege de sociale contacten. Maar we moeten als sport ook onze verantwoordelijkheid blijven nemen en de gezondheid van alle leden gaat natuurlijk voor. We zijn blij dat de kinderen nog door kunnen sporten en hopen alle volwassenen weer over 2 weken in goede gezondheid te zien.