Selectie turnen


De kinderen die talent hebben voor de turnsport uit de groepen van de dinsdag & donderdag kunnen voor deze selectiegroep worden uitgenodigd. Dit wordt bepaald door de leiding en na toestemming van de ouder(s). Tevens is deelname aan de wedstrijden verplicht.

Deze meisjes doen mee aan wedstrijden op verschillende niveaus, na het hoogste recreatieniveau vindt doorgroei plaats naar de divisie wedstrijden. Momenteel komen onze leden uit in D1, D2, D3, divisie 5 en 6 van het NTS (Nationaal Turn Systeem).

Zij turnen drie wedstrijden per jaar in het rayon met mogelijke doorstroming naar de competitiefinale en regiokampioenschappen. Ook doen deze meiden mee met de clubkampioenschappen en strijden dan om de beker van selectiekampioen.

De selectiegroep oefent twee keer per week. De turnsters leren om te gaan met hun lichaam en het turnen draagt bij aan de ontwikkeling van hun coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Zij leren hun eigen (voorgeschreven) oefenstof voor de wedstrijden en oefenen verschillende profiel elementen zoals: arabier, overslag, kip, los-om, zwaaien, flikflak, salto’s ect. die steeds verder worden uitgebouwd, zodat de eigen prestaties zullen verbeteren.

Geef een reactie